20-04-10

Op weg naar de Enschede marathon

Aankomende zondag ga ik mijn 10e marathon lopen! Het wordt voor mij de 3e keer dat ik in Enschede van start zal gaan op deze marathon. En voor de 1e keer op een vernieuwd parcours. Voorheen was het een grote ronde en gingen we nog een stukje Duitsland in. Maar dat is er nu afgehaald. We blijven nu in Nederland en lopen nu 2 ronden. Ik ben benieuwd. Ook in Eindhoven moeten er 2 ronden worden afgelegd. Die marathon heb ik ook al eens gelopen.

Het voordeel is dat er veel publiek langs de route staat en ook weet je wat je de 2e ronde te wachtens taat. Maar een nadeel is, je weet dat je nog een keer 21,1 km moet lopen! En je loopt dan weer het zelfde stuk. Dus je kunt ook nog na 1 ronde zeggen; 'ik vind het genoeg!" Tot nu toe ben ik nog nooit uit een marathon gestapt. Ook als ik weet dat ik een slechte tijd zal gaan lopen omdat de vorm toch niet al te best was of omdat ik een blessure had. (in Zeeland kreeg ik last van mijn hamstrings, toch uitgelopen, in 2007 had ik last van de warmte in Enschede en bleek ik bijna 2 maanden zwanger te zijn!)

Ook deze marathon zal ik op karakter gaan uitlopen. Ik ben niet van plan om echt voor een tijd te gaan. zeker als het plotseling weer 27 C gaat worden. Dan ga ik rustig van start en zal ik niet harder gaan lopen dan tussen de 10,5 en 11 km/u. Aan de voorbereiding zal het niet liggen. Ik heb de laatste tijd heel wat trainingskilometers gemaakt. Het is alleen nog niet erg warm geweest. Ik hoop dan maar dat het aankomende zondag ook niet al te warm weer zal gaan worden.

Mijn atletiekvereneging heeft ook nieuwe clubkleding besteld en laten bedrukken. Voorheen hadden we een groen singlet en een groene broek. Nou, ja groen het leek meer op blauw. Ook onze verenegingsnaam en logo stonden er niet op. Maar nu krijgen we eindelijk mooie kleding van Craft. Een groen shirt of singelet met een zwarte broek. Ook wordt de naam en logo erop gezet. Zo zijn we in ieder geval herkenbaar. Ook als we elders in het land lopen. Ik liep zelf heel weinig in de clubkleding. Ik had dan alleen een singlet en droeg er al een zwarte broek onder.

Hopenlijk wordt de kleding deze week geleverd en kunnen we op de marathon er in lopen. Ik wens iedereen veel succes die aankomende zondag van start gaan in Enschede of elders!

klik voor groot formaat

Dit is de oude clubkleding.

 

 

12:37 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik ga je in Enschede zien en waarschijnlijk een graad of 18.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 20-04-10

De commentaren zijn gesloten.