02-04-10

Wintertriathlon en Zandvoortcircuitrun

Afgelopen weekend was het weer eens een sportief weekend. Zaterdag 27 maart deed ik samen met nog 2 dames van mijn triathlonvereneging, Triade mee aan de wintertriathlon. We deden mee als team. Eerst moest er 5 km gelopen worden. Daarna 20 km fietsen. En tenslotte 10 kilometer worden geschaatst.

Ik ging 20 kilometer fietsen. Het was al weer een tijd geleden dat ik op de racefiets had gezeten. Omdat ik in training ben voor de Enschede marathon en ook het weer niet echt mee zat de laatste tijd, loop ik meer hard dan dat ik fiets of zwem. Het liefst had ik dan ook het looponderdeel willen doen. Maar diegene die het looponderdeel deed, is al helemaal geen sterke fietser. Dus besloot ik dat maar te gaan doen.

De wintertriathlon werd gehouden in Enschede. De start was in het FBK stadion in Hengelo. Daarvandaan liepen de lopers naar de ijsbaan in Enschede. En ik moest 3 ronden fietsen. Er stond een behoorlijke wind. Dat viel best tegen vooral als je niet echt goed getraind bent. Maar het ging er ons om dat we de finish zouden halen. dan waren de eerst punten voor de verenegingscompetitie weer binnen. En dat is dan ook gelukt. Ook het herenteam van onze vereneging was op de kwart gefinist. Zij werden 8e overall. Wij 37e van de 43 teams.

Zondag 28 maart ging ik voor de 3e keer meedoen met de Zandvoortcircuitrun. Ook dit jaar kon ik weer mee met Running Center Enschede. Samen met een bus vol andere lopers uit de regio vertrokken we naar Zandvoort. We waren daar mooi op tijd. Dus kon er nog even een groepsfoto worden gemaakt.

7

Om 13:00 uur was dan de start van de 12 km Circuit run. Eerst 4 kilometer over het Circuit van zandvoort. Dat ging bij mij erg vlot. Maar de omstandigheden waren toen nog niet zo zwaar! In het begin haalde ik heel veel langzamere lopers in. Tot op het starnd! Daar werd het een stuk zwaarder. Ontzettend harde wind. Bijna vergelijkbaar met de laatste Kustmarathon in Zeeland! En wat ook nog erg was. is dat ze een stinkende viskraam midden op het parcours hadden staan! De vette vislucht kwam je kilometers tegemoed. Ik werd er gewoon weer misselijk van! Bah!

Het laatste stuk op het strand heb ik heel rustig aangedaan. Op de boulevard kon ik weer wat versnellen. Maar ook daar stond een knappe wind. Pas op de laatste 3 kilometer kon ik weer wat tempo maken. Maar ik zat er op het einde wel helemaal doorheen! Het blijft wel een prachtige loop.

Resultaten:

4 km ; 19:33

8 km ; 43:13

12 km; 1:04:10

157e VREC van de 2128 VREC

1750e Recreanten overall van de 6208 Recreanten.

 

zv10-08157

15:11 Gepost door C.Slingerland in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Knappe tijd en gezellie zo met elkaar in Zandvoort.
Fijn pasen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 02-04-10

mooie prestatie hoor...knap gedaan.

Gepost door: natalie | 05-04-10

De commentaren zijn gesloten.