18-01-10

Watermolenloop

Gisteren heb ik meegedaan met de Watermolenloop in Haaksbergen. Dit is een trimloop over diverse afstanden. je kunt kiezen voor 1 ronde van 5,2 km, 2 ronden is 10,4 of 3 ronden en dat is 14,8 km. Ik koos ervoor om 14,8 kilometer te gaan lopen. Deze trimloop wordt eigenlijk speciaal georganiseerd voor de clinic lopers die in maar de Engelse mijlenloop gaan doen. Maar er komen ook genoeg andere lopers op af. Het is namelijk geen wedstrijd, je tijd moet jezelf bijhouden.

Ik ben van huis uit lopend naar het clubhuis gelopen. de wegen waren nog erg glad van de dooiende sneeuw. Vooral in het bos was het erg oppassen geblazen. Ik was deze keer toch niet van plan om hard te gaan. ik wilde wel kilometers maken. Daarom ging ik ook lopend naar het clubhuis. Onderweg vroeg nog een aardige mevrouw of ik naar de Watermolenloop ging en of ik een lift van haar wilde hebben. Ik bedankte haar voor het vriendelijke gebaar en ging verder lopend naar het clubhuis. Daar aangekomen stonden er al aardig wat die hards die deze loop gingen lopen. Echt ideale omstandigheden waren het niet!

We moesten starten op de atletiekbaan die nog vol met sneeuw lag. Er was wel een klein strookje vrij gemaakt waar we dan op konden lopen. Maar er waren zoveel lopers die liepen gewoon over de sneeuw om de langzamere in te halen. De wegen waarop we moesten lopen waren dan ook erg glad. ik had ook erg gladde zolen onder mijn loopschoenen. Tijd voor andere schoene, glibberend en glijden heb ik toch mijn ding gedaan de 14,8 kilometer uit gelopen. Op de laatste kilometer zag ik nog 2 heren achter mij lopen. Ik dacht die moet ik wel voorblijven. Zij kwamen nog net na mij binnen. En daarachter liepen nog meer mensen die de 14,8 km liepen. Ik dacht namelijk dat ik een van de laatste was. Maar dat viel mee. Ik heb er 1:20:17 over gelopen. Ondanks de zware omstandigheden en mijn gladde loopschoenen was ik dan ook tevreden. Alleen ik moest nog door de regen ruim 3 kilometer naar huis lopen. Dat was weer wat minder.

Watermolenloop

13:56 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Haaksbergen is niet zo gek ver van Deventer (waar ik afgelopen weekend was) - ik had er heen kunnen gaan. Moet volgende keer toch maar wat beter op de agenda kijken waar nog meer loopjes zijn. 1.20 op een 15km is toch een mooie tijd ?

Gepost door: Bjorn Paree | 19-01-10

De commentaren zijn gesloten.