29-11-09

Bovenbergcross, Markelo

Vandaag heb ik meegedaan aan een cross over 10.4 kilometer in Markelo. Ze hadden nu gekozen voor een nieuw parcours. Voorgaande jaren werd deze loop gehouden op de Herikerberg en heette ook de Herikerbergcross. De afstanden zijn wel hetzelfde gebleven alleen de locatie en het parcours waren dan ook totaal verschillend. Eerst moesten je over een motercross baan rennen en nu gewoon door het bos over zandpaden, heuvels en trapjes. Heel afwisselend.

De organisatie kreeg dan ook van diverse atleten te horen dat dit parcours veel mooier was om te lopen. Ik kon er voor kiezen om deel te nemen aan de wedstrijd. Deze was voor de dames over 5,2 kilometer. Of voor de trimloop en deze was 10,4 kilometer. Ik koos ervoor om 10,4 km te gaan lopen. Mijn hardloopvriendin van de 5,2 ook te kort dus zij liep ook de 10.4 km. Er deden alleen maar weinig dames mee op deze afstand. 4 stuks! Beetje lage opkomst. Het was dan ook een trimloop maar toch wil je je meten aan andere tegenstanders.

We moesten 4 ronden lopen. Door de regen was het parcours erg modderig wat het lopen nog zwaarder maakte. Gelukkig had ik totaal geen last meer van mijn hamstring. Maar toch deed ik het voorzichtig aan. Vooral met als die boomstronken en modder. 1 dame liep voor mij. Die liep al vanaf het begin al een heel eind voorop. Ellen, mijn sportmaatje liep als 4 en laatste dame. Zij deed het ook rustig aan. De eerste ronde liep ik wel erg snel. Ik moest ook eerst warm worden want het was best wel koud. Maar na 1 km kon ik mijn jasje uit doen want het was toch best warm. Ik finiste in een tijd van 56:34 mooi onder het uur. Ik had weer lekker gelopen ondanks het best zware parcours! Ik kwam als 2e vrouw over de streep.

Vlak na ons ging de 5,2 kilometer van start. Daar hadden aanzienlijk meer dames op ingeschreven.

Uitslag Dames 10.4 km;

1Ans Reusken68Klarenbeek53:04 
2Carina Slingerland71Haaksbergen56:34 
3Esther v. Wijnen70Goor59:05 
4Ellen Tibbe72Boekelo59:36

 

DSC05844

Deze foto is eerder gemaakkt bij de Oldemeijercross.

13:58 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

proficiat met je knappe 2de plaats...mooi gedaan hoor.

Gepost door: natalie | 29-11-09

Prettige feestdagen en veel (loop)plezier in 2010.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 24-12-09

De commentaren zijn gesloten.