16-11-09

7 Heuvelenloop

7hl_banner

 

Gisteren ben ik naar Nijmegen geweest om mee te doen aan de 7 Heuvelenloop. Afgelopen donderdag heb ik op de baan gelopen, en dat ging goed. Vrijdag en zaterdag heb ik niet gelopen om mijn benen te sparen. Gelukkig had ik nauwelijks pijn aan mijn hamstrings. Maar ik weet wel dat ik goed moet uitkijken dat ik ze niet weer gaat over belasten.

En zo ben ik gisteren met de trein richting Nijmegen gereden. In Goor had ik de auto geparkeerd. Daar kwam ik nog een aantal lopers van mijn vereneging tegen en zo zijn we gezamelijk naar Nijmegen afgereist. De trein liep aardig vol met hardlopers. En in Nijmegen was het erg druk toen we de trein uitkwamen. We besloten eerst om een bakje koffie ergens te gaan drinken voordat we naar ons startvak zouden gaan. Ik moest al om 13:00 uur in mijn startvak staan en we zouden om 13:13 van start gaan. Die andere mensen van mijn club zaten in de eerste bij-Pass en zouden pas om 13:40 gaan starten.

Ik had afgesproken om na afloop op hun te wachten want ik zou veel eerder binnenkomen. Het was gelukkig mooi weer. Ik had eerst een thermohemdje aan maar die had ik bij de start al uitgedaan. En toen mochten we starten. Mijn benen voelde goed, maar ik hield me tempo wel in. Bang dat het er plotseling weer in zou schieten. Zeker op de heuvels! Ik liep een regelmatig tempo. De eerste 5 kilometer ging in 25:28 en de 10 kilometer liep ik in 51:15. Uiteindelijk finisde ik in een tijd van 1:16:59 daarmee was ik zeer tevreden zeker dat ik pijnvrij heb kunnen lopen!

 

7h09-056Carina

Ik was ook deze keer niet diep gegaan en voelde me superfit toen ik finisde. Achteraf dacht ik wel dat ik eigenlijk wel harder had kunnen lopen. Maar toch verstandig geweest om het rustig aan te doen. Hopenlijk blijft het de komende tijd weer goed gaan zodat ik weer rustig aan de training weer normaal kan oppakken. Zonder weer last te krijgen van mijn hamstrings!

Na afloop heb ik op de rest van mijn club gewacht. Die kwamen ook al snel binnen. We konden de trein van 15:45 nog halen zodat we om 17:00 u weer in Goor zouden aankomen. Dachten we...

Helaas liep dat net even anders. We zagen nog meer AVH leden op het station en die stapte op de trein naar Utrecht? Naar Utrecht dachten wij, dat is een eind om. We moesten naar Zutphen. Maar later bleek die trein helamaal niet tot Zutphen te reiden en moesten we alsnog op de trein richting Utrecht te moeten hebben. We werden dus mooi omgeleid. We moesten dus weer overstappen op de trein richting Utrecht. In Arnhem moesten we overstappen richting Utrecht en daar kwamen we ook weer die andere lopers van AV-Haaksbergen tegen. Die dachten via Amersfoort terug naar Hengelo te kunnen reizen. Maar de trein richtin Amersfoort reed net aan ons neus voorbij en we zijn toen alsnog op de trein naar Utrecht gereist. Daar moesten we overstappen op de trein naar Apeldoorn. Maar vanaf Apeldoorn reden geen treinen naar Amersfoort vanwege werkzaamheden aan het spoor! Handig als half nederland richting Nijmegen wilde reizen om aan de 7 Heuvelenloop mee te doen! De treinen zaten nog steeds vol met verdwaalde atleten die graag naar huis wilden!

In Amersfoort moesten we weer overstappen op een taxi bus die ons naar Zutphen zou brengen. Eindelijk in Zutphen aangekomen konden we na nog eens 30 minuten wachten, de trein naar Goor pakken. We waren uiteindelijk om 20:15 thuis! Lang leve de treinen! Normaal reis je in 1:15 minuten van Goor naar Nijmegen maar wij deden er gisteren 4:30 over! En dat om een stukje in Nijmegen te lopen.

 7h09-Carina

09:28 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

7^^ mooi gelopen! Nou, toch best een heel nette tijd! Goed dat je niet 'tot het gaatje' bent gegaan, er komen nog veel meer lopen!
Onze sportieve Haagse vriendin heeft het trouwens ook weer goed gedaan dit weekend ;-)

Gepost door: Fred | 17-11-09

De commentaren zijn gesloten.