03-11-09

Pingelloop Haaksbergen, niet gefinist!

Afgelopen zondag heb ik een poging gedaan om mee te doen met de Pingelloop. Dit is een cross die jaarlijks door mijn eigen atletiekvereniging wordt georganiseerd. Verleden jaar kon ik niet meedoen omdat ik toen hoogzwanger was. Het jaar daarvoor had ik meegedaan met de 5.6 kilometer dat was toen ook nog onderdeel van de Twentse Crosscompetitie. Maar omdat het aantal deelnemers terugliep op het circuit hebben ze besloten om niet meer de Twentse crosscompetitie te organiseren maar er een losse wedstrijd van te maken.

Zeker bij de vrouwen, trekt het meer de recreatieve loper dan de wedstrijdloper. Er deden afgelopen zondag in het totaal maar 4 wedstrijdlopers mee! terwijl er bijna 20 dames aan de start stonden! Ik had me ingeschreven bij de dames 35+, bleek ik ook achteraf de enige dame te zijn in die categorie. Maar ik was tijdens deze wedstrijd toch uitgestapt. Ik heb het geprobeerd maar ik was er eigenlijk al erg bang voor dat mijn hamstring het niet zou gaan houden.

Vorige week zaterdag had ik me tijden s de warming up van de Human Race me al verstapt. En toen was het al in mijn hamstring geschoten. Ik kon nog wel rustig hardlopen. Na zaterdag heb ik dan ook 4 dagen rust genomen totdat de pijn weg was. Donderdag heb ik ook heel rustig gelopen en toen ging het eigenlijk wel weer. En voordat de wedstrijd begon heb ik ook een goeie warming up gedaan. Gerekt en gestrekt. Rustig gestart, maar toen ik eenmaal op gang was schoot er toch weer een flinke pijnscheut door mijn hamstring en stond ik dan ook volledig geblokkeerd op het parcours. Ik besloot de wedstrijd dan ook te staken. Helaas, niet de eindstreep gehaald!

Gelukkig was ik op tijd gestopt. twee jaar geleden had ik dan ook een flinke bloeduitstorting op de achterkant van mijn been. Ik heb toen ook 6 weken absoluut niet kunnen lopen! Nu ik rust neem heb ik er ook geen last van. Hopenlijk is het na een week weer beter. En kan ik weer rustig gaan lopen. We wachten af. Ik hoop toch nog mee te kunnen doen aan de 7 Heuvelenloop. Maar als ik nog pijn blijf voelen ga ik daar niet van start!

16:22 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Jeetje zeg en hopelijk snel weer beter!.
Verstandig om te stoppen want anders was je verder van huis.
Hopelijk dat je Nijmegen gaat halen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 03-11-09

Beterschap !

Gepost door: Bjorn Paree | 03-11-09

De commentaren zijn gesloten.