31-10-09

Nike Human Race 2009

thumb

Vorige week zaterdag, 24 oktober heb ik in Hengelo meegedaan met de Nike Human race. De bedoeling was om 10 km hard te lopen en dan ondertussen zwerfvuil op te halen. Alleen het filiaal in Hengelo had een andere opzet. We kregen een soort hardloopclinic. Er waren zo'n 35 hardlopers die daaraan mee deden, het waren beginendede en ervaren hardlopers. De beginnende hardlopers volgden al via Run2 day al een training en de ervaren lopers konden een andere training krijgen.

In andere steden zoals Amsterdam, Utrecht, en Zwolle werd er ook een Human race georganiseerd maar zij hebben wel afval verzameld onderweg.

Om 10:00 uur gingen we allemaal gekleed in het rode Human Race t-shirt van start. Eerst een stukje warming up, daarna wat loopscholing en vervolgens gingen we door een park in Hengelo hardlopen. We werden in 2 groepen gesplitst, de beginnende lopers en de lopers die al een clinc bij Run 2 day volgden en een groep met ervaren lopers. Alleen bij de loopscholing schoot er weer een pijnscheut in een van mijn hamstrings. Dus ik sloeg dat stukje maar even over en ben wat rustig aan gaan dribbelen.

Na de loopscholing gingen we rondjes door het park rennen. Maar we kwamen niet aan 10 kilometer en er lag ook geen vuil om op te ruimen! Het werd gewoon een gezellige training. Na de training liepen we weer terug naar de winkel in Hengel waar sportdrank en andere lekkernijen klaarstonden. Ik was blij dat het een training was en dat we geen 10 kilometer gingen lopen, dat had namelijk die hamstring niet gehouden! De rest van de week heb ik haast niet meer gelopen omdat ik er toch weer bang voor bent dat de blessure weer erger gaat worden. Donderdag heb ik rustig aan gelopen en niet geforceerd. Dat ging wel weer redelijk goed. Vandaag ben ik van plan om nog rust te houden want ik hoop morgen weer een cross te kunnen lopen die door mijn eigen atletiek vereneging wordt georganiseerd.

Je kunt er voor kiezen om 11,2 km te lopen of 5,6 km. Ik kies ervoor om de korte afstand te lopen. Kijken hoe het weer gaat met mijn been. Het is toch nog een nasleep van de kustmarathon, daar voelde ik mijn beide hamstrings ook al. En 15 november staat nog steeds de 7 Heuvelenloop op het programma.

13:35 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

succes met je cross morgen...duimen dat alles goed gaat.

Gepost door: natalie | 31-10-09

:-) In A'dam liepen we door het Vondelpark en daar lag ook geen vuil. Ik heb de Run2Day geadviseerd volgend jaar over het Leidscheplein te lopen of even langs het Centraal Station :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 01-11-09

De commentaren zijn gesloten.