17-10-09

Oldemeijercross

Oldemeijercross, start

Vandaag heb ik weer na lange tijd mee gedaan aan een crossloop. Nu de zomer weer op zijn einde loop worden er weer vollop cross wedstrijden in de regio georganiseerd. Zo ook de Oldemeijercross. Zelf ben ik meer een wegatlete omdat ik op oneffen terrein bang ben om door mijn enkel te gaan. Dus ik pas altijd wel extra op. Maar van crossen wordt je wel sterker en daar heb ik in de zomermaanden wel weer profijt van.

Oldemeijercross, bos

 

Verleden jaar heb ik alle crosswedtrijden aan mij voorbij laten gaan omdat ik net in die periode zwanger was. Ik vind het wel altijd een uitdaging om op ruw terrein te rennen en waarbij je ook hindernissen kunt tegenkomen. Zoals zandhopen en kuilen, boomtakken en heuvels. Vandaag in Hardenberg waar deze cross werd gehouden kwamen alle facetten wel aan bod. We moesten over zand langs water lopen, door het bos, over heuvels en tenslotte weer een stuk zand waarbij de finish boven op een heuvel lag. Helaas was het deelnemersveld bij de dames niet zo erg groot. er dedn maar 8 dames mee. En de tijden lagen ook wel vrij ver van elkaar. Er was ook maar 1 categorie omdat er maar zo weinig dames aan meededen. Normaal zie je op wedstrijden wel veel vrouwen maar als er gecrosst moet worden blijven ze weg! En het is zo leuk om door het bos te rennen!

Het lopen ging goed. De cross was wel erg pittig maar na de Zeelandmarathon kan ik alles wel aan! Ik heb een constand tempo aangehouden. Eerst liep ik nog een stukje met Joke Luberding. Deze dame is al 55 jaar en zij loopt nog steeds erg goed. Maar na ongeveer 1 km heb ik haar maar laten gaan want zij ging op een gegeven moment zo snel. Dus ik heb lekker mijn eigen tempo gelopen en me niet gek laten maken door anderen.

Bij de heren was het deelnemersveld duidelijk groter. Daar konden ze wel 3 categorien van maken! Helaas ging ik deze keer met lege handen naar huis. Ik werd 4e dame. Als ze wel categorien hadden gehad was ik 2e dame 35 geworden. Misschien dat er in de toekomst wel meer dames zich gaan wagen op de cross en met name de langere afstand.

DAMES, 9 KILOMETER
PltsNaamGJWoonplaats/VerenigingTijd
1Brigit Landewe65Boekelo37:21 
2Marleen Herbert86Bergentheim41:26 
3Joke Lubberdink55Vriezenveen43:29 
4Carina Slingerland71Haaksbergen46:22 
5Carla Geesink69Hardenberg47:11 
6Gerda Ramaker66Gramsbergen48:37 
7Geke Tempelman70Beerzerveld49:06 
8Sandra Berenst71Vroomshoop49:08 
 

Oldemeijercross, Finish 

19:24 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

proficiat hoor met je mooie ereplaats...knap gedaan hoor.

Gepost door: natalie | 18-10-09

Top gedaan en dat na Zeeland!.
En wie weet ga ik ook eens crossen?.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 21-10-09

De commentaren zijn gesloten.