09-10-09

The days afther de kust marathon

Het is nu 6 dagen geleden dat ik de marathon in Zeeland heb gelopen. Inmiddels heb ik weer twee trainingen achter de rug. Zondag en maandag moest ik echt nog bijtrekken van de marathon. Mijn benen bleven zwaar aanvoelen. De krampen in mijn hamstrings waren toch best heftig geweest.

Dinsdagavond loop ik normaal gesproken met de lange afstandsgroep mee, we lopen dan een ronde van 20 kinlometer om Haaksbergen heen in een tempo tussen de 11 - 12 km/u. Maar dinsdag besloot ik maar naar de baan te gaan. Daar wordt ook training gegeven aan een groep die op recreatief niveau lopen. Er werd gevraagd hoe ik de Zeeland marathon had ervaren. Ook werd ik door iedereen gefeliciteerd omdat ik de marathon heb uitgelopen. Dat was tenslotte wel mijn doel geweest. Ook had ik graag een snellere tijd willen lopen maar dat was helaas onmogelijk geweest.

Ik besloot om me bij een rustig groepje aan te sluiten. Voor mij was het echt een hersteltraining. Met versnellen voelde ik het toch nog wel achter in mijn benen. Maar ondanks dat liep ik wel ontspannen. Ook na de training voelde ik me wel fit.

Gisteren heb ik ook op de baan getraind ook gisteren deed ik het erg rustig aan. Ik heb geen zin om de rest van het seizoen met een blessure te moeten lopen. 1 november staat er een wedstrijd op het programma die door mijn atletiekvereniging wordt georganiseerd, een crossloop over 5,6 kilometer. Ik probeer daar ieder jaar wel aan mee te doen. Verleden jaar stond ik aan de kant want toen was ik zwaner. Dit jaar hoop ik weer van de partij te wezen.

En 15 november ga ik met een aantal atleten van mijn vereniging naar de 7 Heuvelenloop. We maken er altijd wel een gezellig dagje uit van. Ik heb dus weer wat in het voorruitzicht. Volgend jaar in april hoop ik op het vernieuwde parcours de Enschede marathon weer te gaan lopen. Maar dat is nog zo ver weg! Even geen marathons maar nu wat kortere loopjes.

zeeland marathon_2009

Zware wintstoten zorgde ervoor dat mijn bril wegwaaide!

14:11 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.