20-09-09

Kennedymars en nachtwandelmarathon

km_logo_menu_180

 

Afgelopen vrijdag heb ik deelgenomen aan de jaarlijkste nachtwandel marathon in Haaksbergen. De nachtwandelmarathon start tergelijkertijd met de 80 kilometer lange Kennedymars. Zelf vind ik het leuk om  vrijdags 's avonds van start te gaan omdat er dan publiek staat bij de start en er is genoeg te doen in Haaksbergen.

Als je meedoet aan de dagwandel marathon, dat is tevens het 2e gedeelte van de Kennedymars, start je 's morgensvroeg tussen 6 en 7:30. Dan staat er nauwelijks publiek aan de kant van de weg om iedereen aan te moedigen. Veel mensen vragen zich af wat er nu leuk is om in het donker te lopen. Nou, de rust er is nauwelijks verkeer en je kunt zo lekker doorlopen. Zelf vind ik het wel wat hebben om onder de sterrenhemel te lopen. Dat doe je normaal nooit!

Er gingen heel wat wandelaars van start, het startschot van de Kennedymars en de nachtwandelmarathon werd om 22:00 uur gegeven door Ingrid Prigge. Een hardlooptopper uit de regio. Aan de start kwam ik ook een aantal mensen van de atliekvereniging tegen. Die hadden net als ik, niet getraind op het wandelen. We maken wel voldoende kilometers met hardlopen. Dat scheeld ook. We hebben in ieder geval een goed duurvermogen! Nadat het startschot was gelost, gingen we nog een ronde door het centrum van Haaksbergen. Ik had al snel een ritme te pakken en was in het begin alleen maar mensen aan het inhalen. Ik was ook een beetje op zoek naar een man waarmee ik 2 jaar gelden ook de Nachtwandelmarathon mee had gelopen. Helaas kon ik hem niet vinden maar ik kwam er wel achter dat ik het grootste gedeelte van de wandelaars toch achter me had gelaten. Het werd steeds stiller naarmate ik verder liep.

Uiteindelijk kwam ik nog iemand van mijn atletiekvereniging tegen die het zelfde tempo liep als ik. Dus ik besloot om me bij hem aan te sluiten, hij liep samen met zijn buurman. We liepen een regelmatig tempo. We moesten 2 ronden van 21 kilometer lopen, en na de 1e ronde kwamen we weer uit bij de start en gingen we daarna weer een andere ronde in. Al gauw sloten er meerdere wandelaars bij ons aan. Waarvan er een aantal voor de 80 kilometer gingen. Die hadden het tempo er dan ook aardig inzitten als ze daarna nog eens 38 kilometer moesten lopen!

Na 21 kilometer kwamen we weer bij de sporthal aan waarvan we gestart waren. Daar was dan ook de eerste ruspost. Ik weet van mezelf dat ik niet te lang moet gaan zitten of stilstaan. Anders kom ik helemaal niet meer op gang! Ik ben naar het toilet gegaan en eigenlijk weer vrij snel doorgelopen. Die man van de atletiekvereniging ging wel zuitten en pauzeren. Dus ik ben met iemand anders weer verder gelopen. Hij liep ook een regelmatig tempo en ging voor de 80 kilometer. Hij had nog een eindje te gaan! De tijd ging snel voorbij. Zeker als je een gezellig maatje kan vinden waarmee je kunt lopen. Deze man, Chris heette hij, deed net als ik ook nog aan hardlopen, fietsen en soms een triathlon. Maar door een vervelende blessure was hij noodgedwongen gaan wandelen.

Onderweg hadden we nog een rust in de Rietmolen. Ook daar hebben we snel wat gedronken en zijn weer verder gelopen. Daar kwam ik ook Rudy van de atletiekvereniging tegen. Zijn buurman was er ook nog steeds bij. Zij kwamen binnen en wij gingen weer op pad! De route werdt aangegeven met pijlen en breeklichtjes. Maar soms was het zo donker dat je ze bijna niet kon zien. Na 38 kilometer kwamen we erachter dat we ergens een pijltje hadden gemist. Dus moesten we weer een stuk terug lopen. Daarmee hebben we een kwartier mee verspild. Vooral Chris baalde want hij moest nog zo ver! En ik had het er bijna opzitten. Gelukkig kwamen we iemand van de organisatie tegen die ons weer op de goede weg hielp. Dit is mij ook al in 2007 overkomen toen ik voor het eerst de nachtwandelmarathon liep. Ook bijna op het eind miste we een afslag en zijn we zo ook 2 kilometer omgelopen!

Uiteindelijk kwamen we weer wandelaars tegen en wisten we dat we er bijna waren. Ik zie al tegen Chris dat als we in de Bouwmeester binnen komen dat we Rudy wel weer tegen zouden komen! En ja hoor! Hij zat daar al samen met zijn buurman een pilsje te drinken! Ik kon van zijn gezicht al lezen van waar komen zij vandaan? Zij liepen toch voor ons! Echt weer iets voor mij om dat te overkomen. Maar er waren schijnbaar meer mensen die verkeerd waren gelopen. We waren niet de enige.

Ik nam afscheid van Chris, hij moest nog een eindje lopen. Wij hadden het er opzitten. Ik had er zo'n 6:30 over gelopen. Net als 2 jaar gelden. Nu op naar de Kustmarathon, daar hoop ik toch wel eerder binnen te kunnen komen!

11:34 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

amai zeg...zolang wandelen...chapeau hoor.

Gepost door: natalie | 20-09-09

Een beste afstand en ga je zien bij de kustmarathon.
De avond er voor ben ik bij destart van de lady's run of in de feesttent al;daar met meerdere bloggers.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 23-09-09

De commentaren zijn gesloten.