07-09-09

Op de loop voor goede contacten

Gisteren was de eerste partnerschaploop Ahaus-Haaksbergen. Ik was van plan om de 31 kilometer helemaal te gaan lopen. Er bestond ook de mogelijkheid om samen met een fietser de afstand af te leggen. En dat er dan bij de rustposten wordt afgewisseld. Ik zag dit wel als een mooie voorbereiding op de Zeeland Marathon.

Om 8:30 stond er voor de lopers uit Haaksbergen 2 bussen klaar die ons naar Ahaus zouden brengen. Ik zag vele bekenden van de atletiek vereniging Haaksbergen. De loop werd tenslotte ook georganiseerd door AV Haaksbergen en AFL-Ahaus. Rond kwart over 9 kwamen we aan in Ahaus. We moesten ons nog daar melden in het gemeente huis. We zagen wel 5 ambulances staan die ons tijdens het lopen zouden begeleiden. We waren daar wel erg verbaasd over dat er zoveel EHBO aanwezig was! Gelukkig hebben we die tijdens de loop niet nodig gehad!

Het was al een gezellige boel bij de start. Eerst moesten we onze tassen inleveren en kregen een nummer op ons hand geschreven. Het was geen wedstrijd, maar dat nummer stond ook op onze tas. En er moest nog een groepsfoto gemaakt worden van de Duitse en Nederlandse lopers.

 

Voor het stadhuis in Ahaus.

We starte in 3 groepen. De eesrte groep om 10:00 die zouden 6:45 min/km gaan lopen, de tweede groep om 10:10 die liepen 6:00 min/km en vervolgens de laatste en snelste groep om 10:20 en die zouden 5:30 min/km gaan lopen. Ik besloot bij de laatste groep aan te sluiten. Dat is een mooi tempo en tijdens de stops kun je weer even bijtanken. Achteraf bleek dat we sneller hadden gelopen.

 

Bij een van de 5 stops.

De snelste groep was ook de kleinste groep. Ik kon het tempo goed bijbenen. eerst dacht ik dat het eigenlijk te hoog zou liggen maar we hadden allemaal genoeg adem over om met elkaar tijdens het lopen te kunnen praten. De eerste pauze was ongeveer na 7 kilometer. De groep voor ons ging net weer weg toen wij daar aankwamen. We hadden daar 10 minuten pauze. Eigenlijk best lang. Want na 5,5 kilometer was de tweede pauze alweer. De pauzes hadden wel wat verder uit elkaar mogen liggen en ook wat korter. De meeste lopers hoorde ik daar wel wat over zeggen. Ongeveer halverwege het parcours bij Restaurant de Haarmuhle , hadden we zelfs een uur pauze! En konden de lopers aansluiten die de halve afstand wilden lopen. Gelukkig kregen we daar een poncho zodat we niet teveel zouden afkoelen.

 

 

Het was een gezellige groep er werd Duits en Nederlands met elkaar gesproken. Iedereen had het wel naar zijn zin. Voordat we er erg in hadden waren we bijna bij de laatste stop. Daar zouden we een T-shirt krijgen zodat we als een geheel over de finish zouden komen. Alle groepen waren weer bij elkaar gekomen voor de laatste paar kilometers. Er werd gezongen en de wave werd door de gehele groep gedaan. We werden door de beide burgermeesters van Haaksbergen en Ahaus opgewacht. Het was een groot succes en voor herhaling vatbaar! Alleen de pauzes mogen de volgende keer wel iets korter.

Om 15:00 uur kwamen alle groepen binnen in het centrum van haaksbergen.

200 deelnemers aan de Partnerschaploop 2009

 

16:52 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Dat lijkt me een leuk iets om te doen... en je hebt er blijkbaar van genoten. Mooi zo.

Gepost door: natalie | 07-09-09

Lekker bezig Je bent weer goed bezig las ik. En nu op naar de kustmarathon, toch? Lijkt mij berenzwaar. Ik ben een watje, ik hou het dit jaar bij halve marathons (maar wel redelijk veel). Groetjes en sterkte bij de voorbereidingen!

Gepost door: Fred | 15-09-09

De commentaren zijn gesloten.