28-08-09

Nog maar 4 weken!

Over 4 weken is het zover, de kustmarathon zal ik dan voor de 3e keer gaan lopen. Deze week heb ik een aantal lange duurlopen gedaan. Het duurvermogen zit wel goed. Zeker met al die triathlons die ik de afgelopen tijd heb gedaan zit het goed met mijn uithoudingsvermogen.  De komende weken voor de marathon staan er nog een aantal leuke evenementen op het programma. Volgende week zondag, 6 september ga ik meedoen met de Partnerschapsloop. Deze loop start in Ahaus en de finish is in het centrum van Haaksbergen. De afstand is 30 kilometer. Het is geen wedstrijd maar je kunt wel in diverse tempo's lopen. Zo kun je met een groep meegaan die 6:30 per km lopen, 6:00 min/km of 5:30 p/k. En als je de afstand te ver vind kun je het ook samen afwisselen. De ene fietst en de ander loopt. Ook is er de mogelijkheid om halverwege in te stappen. Dan loop je de laatste 15 km mee.

Ik ga de gehele afstand lopen. Een mooie voorbereiding voor de Marathon. Tussendoor wordt er ook gepauzeerd. Dus het wordt voor mij een rustige lange duurloop die bovendien ook nog gezellig is ook.  Verder wil ik nog in de nacht van 18 op 19 september de nachtwandelmarathon gaan lopen in Haaksbergen. Deze wordt samen met de Kennedymars gehouden. 2 jaar geleden had ik dat ook gedaan vlak voor de kustmarathon. En toen had ik een prima tijd gelopen. Het is natuurlijk geen hardlopen maar wel een goede duurtraining.

Op zondag 27 september wordt ook weer voor de 2e maal de Stepeloop georganiseerd door mijn atletiek vereneging, AV-Haaksbergen. Ook dit is geen wedstrijd maar een prestatieloop om geld op te halen voor de Stichting ROPA run. De loop gaat over het bedrijvenpark Stepelo. Je loopt dan door productie hallen, magazijnen en kantoren. Ik hoop daar deze keer ook aan mee te kunnen doen. Dat doe je ook niet dagelijks door een wasstraat of de Gamma hardlopen!

Na deze voorbereidingslopen, hoop ik er helemaal klaar voor te zijn om de Kustmarathon weer tot een goed einde te kunnen brengen. Ik heb er weer zin in!

 

 

12:52 Gepost door C.Slingerland in hardlopen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

succes met je verdere voorbereidingen op de kustmarathon.

Gepost door: natalie | 30-08-09

De commentaren zijn gesloten.