24-08-09

Einde vakantie!

Vandaag mogen we weer aan het werk! Vanmorgen vroeg moest mijn vriend na 4 weken vakantie, weer aan het werk. Ik hoef pas laat in de middag naar mijn werk.  Maar ik heb ook maar 2 weken vrij gehad. Volgende week donderdag moet ik ook weer voor het eerst naar school en start ik op mijn nieuwe leer-werk plek. Voor het 2e en laatste jaar van de opleiding verzorgende-IG moet iedereen uit mijn opleiding weer op een andere zorgsetting werken om ervaring op te doen. Nu werk ik op een groep bewoners die volledig aan de zorg van verpleegkundige of verzorgende afhankelijk zijn. Nu ga ik naar een groep die door hun leeftijd meer afhankelijk worden. Deze groep kan nog wel wat meer zelfstandige taken uitvoeren dan op mijn huidige groep. Daar zijn ze volledig afhankelijk van de zorg van anderen. Dit is mijn laatste week op mijn oude groep. Ik heb daar vanaf maart 2008 gewerkt. Nu moet ik weer gaan wennen aan de nieuwe bewoners en collega's. En hopenlijk ben ik in juni klaar met mijn opleiding en kan ik gaan kijken naar een vaste baan in de zorg. Ik kan in diverse instellingen straks terecht. Mijn voorkeur gaat wel uit naar de gehandicaptenzorg. Maar door de vergrijzing zijn er in de ouderenzorg meer banen. We zullen zien. Eerst maar mijn opleiding afronden.

Afgelopen zaterdag was de finale van de Twentse Triathlon tour. Deze werd afgesloten met een 1/8ste triathlon. Ik moest er voor zorgen dat ik de triathlon in ieder geval zal finishen om mijn 3e positie vast te kunnen houden. Natuurlijk ging ik ook voor een zo snel mogelijke tijd. De weersomstandigheden waren goed. In ieder geval niet te warm en benauwd. Afgelopen woensdag had ik daar erg veel last van gehad. Met name met het lopen. We moesten eerst een afstand van ongeveer 500 meter zwemmen. In het Hulsbeek. Ik had besloten gezien de watertemperatuur en de korte afstand, om niet in een wetsuit te zwemmen. Er waren genoeg atleten die dat wel deden. Ik win misschien wel veel tijd met zwemmen maar met het pak weer uittrekken verlies ik weer die winst. Voor mij had het maar weinig zin.

We startte om de 60 seconden. Het ging op volgorde van het klassement. De eerste 5 dames starte om de minuut. Eerst de nummer 5 van het klassement, Daphne Zwiers daarna de nummer 4, Annedien Enter en ik mocht als 3e starten. Het zwemmen ging goed voor mijn doen. Ongeveer zo'n 10 meter voor het einde kon ik Annedien Enter die een minuut voor mij was gestart nog inhalen. Nienke Dijk die na mij was gestart zag ik pas in het Parc Ferme. Zij moest ook nog eerst haar wetsuit uittrekken zodat ik al heel snel op de fiets zat! We moesten 8 rondjes over de wielerbaan rijden. De eerste 2 ronden gingen in een rap tempo. Met een max. snelheid van 42 km/u! Maar omdat je iedere keer over een bult heen moest voelde ik door mijn snelle start mijn benen verzuren! Op een gegeven moment werd ik door Nienke, die achter mij met zwemmen was gestart ingehaald. Ik probeerde nog bij haar in de buurt te blijven. Maar helaas ze was toch iets te sterk voor mij. Wel haalde ik Daphne in die als eerste van onze serie was gestart, de nummer 5. Zij zat er al helemaal doorheen want zo hard fietste zij niet meer! Ook kwam Anouck Koelen, mij nog voorbij die als 5e, dus 2 minuten later na mij was gestart voorbij. Ook die was weer een stuk sneller op de fiets.

Na 8 ronden mochten we de wielerbaan weer verlaten. Het fietsen was, gezien de laatste zware ronden toch redelijk snel gegaan. Ik mocht aan het looponderdeel beginnen. Na een snelle wissel moest ik nog 4 ronden lopen. Ze hadden het parcours veranderd ten opzichte van de jaren ervoor. Toen moesten we 2 ronden van 2,5 km lopen. Nu was het een korter parcours en ook minder mooi. Voorheen liepen we nog een stuk door het bos. Nu kon je ook niet echt zien wie er voor of achter je liep. Annedien,die een minuut voor mij was gestart heb ik de gehele wedstrijd niet meer gezien. Dus mijn 3e plek was veilig. Wel haalde ik Daphne Zwiers, die ik tijdens het fietsen ook was gepasseerd met lopen ook weer in. En ik werd ook nog een keer door Nienke en Anouck met lopen ingehaald! Door die kleine ronden raak je ook snel het overzicht kwijt. Er bestond ook nog enige twijfel of ik met fietsen wel 8 ronden had gefietst. Omdat Anouck en Nienke mij met fietsen en lopen hadden ingehaald. Maar zelf had ik ook een dame met fietsen en lopen ingehaald.

Omdat ik zelf ook begon te twijfelen doordat ik tijdens de wedstrijd geen tijden had bijgehouden en ook mijn kilometer teller het niet goed had gedaan. Heb ik het ook nog aan de jury gevraagd die alle fietsronden afturfden. Zij hadden mij toch 8 keer voorbij zien komen. Als zij het zeggen dan zal het wel kloppen. Ik was opgelucht. Het zou niet leuk zijn dat ik alsnog werd gediscwalifiseerd. Ik ben uiteindelijk met een tijd van 1:07:31 5e geworden op de triathlon. De nummer 1 van de triathlon was toppertje, Rachel Klamer. Zij deed er 58:08 over! En liet daarbij het gros van de mannen ook weer achter zich! Anouck Koelen, die nummer 1 sond in het Klassement werd 2e met een tijd van 1:03:28 en de 3e plaats was voor mijn clubgenote Saskia Bekhuis in een tijd van 1:03:51.

Prijsuitreiking aan de dames van de triathlon;

 1.  Rachel Klamer 0:58:08
 2. Anouck Koelen 1:03:28
 3. saskia Bekhuis 1:03:51

Daarna was de prijsuitreiking voor de finalisten van de gehele Triathlon tour. Omdat Saskia 1 wedstrijd had gemist, ben ik 3e geworden. Anouck Koelen 1e en Nienke Dijk 2e. Zij waren met alle wedstrijden veel sterker dan ik. Maar ik kan tevreden terug kijken op een mooi tournooi! Mischien volgend jaar weer en hopenlijk weer in een nog betere vorm!

Prijsuitreiking Dames van de Triathlon tour;

 1. Anouck Koelen      980 punten
 2. Nienke Dijk           950 punten
 3. Carina Slingerland 895 punten
 4. Annedien Enter     868 Punten
 5. Daphne Zwiers      861 punten
 6. Eva Wentink         832 punten
 7. Saskia Bekhuis     720 punten
 8. Maaike Zwiers       638 punten
 9. Linda Nalis           627 punten
 10. Anneke Scheffer   435 punten

En bij de heren was clubgenoot Peter van Grootheest 2e geworden. Hij had 2 wedstrijden weten te winnen. Maar heeft zijn 1e plaats moeten afstaan aan Martijn Paalman. Die op de duathlon en de triathlon meer punten binnen haalden dan Peter. Maar toch weer een goed prestatie. We waren dan ook met maar 5 atleten vertegenwoordigd op de Twentse triathlon tour! En hiermee sluit ik mijn triathlon seizoen af en ga ik me nu alleen nog maar richten op de Zeeland marathon die op 3 oktober zal plaastvinden.

Carina 3e dame en Peter 2e Heer Senior!

10:09 Gepost door C.Slingerland in Triathlon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.