02-04-10

Wintertriathlon en Zandvoortcircuitrun

Afgelopen weekend was het weer eens een sportief weekend. Zaterdag 27 maart deed ik samen met nog 2 dames van mijn triathlonvereneging, Triade mee aan de wintertriathlon. We deden mee als team. Eerst moest er 5 km gelopen worden. Daarna 20 km fietsen. En tenslotte 10 kilometer worden geschaatst.

Ik ging 20 kilometer fietsen. Het was al weer een tijd geleden dat ik op de racefiets had gezeten. Omdat ik in training ben voor de Enschede marathon en ook het weer niet echt mee zat de laatste tijd, loop ik meer hard dan dat ik fiets of zwem. Het liefst had ik dan ook het looponderdeel willen doen. Maar diegene die het looponderdeel deed, is al helemaal geen sterke fietser. Dus besloot ik dat maar te gaan doen.

De wintertriathlon werd gehouden in Enschede. De start was in het FBK stadion in Hengelo. Daarvandaan liepen de lopers naar de ijsbaan in Enschede. En ik moest 3 ronden fietsen. Er stond een behoorlijke wind. Dat viel best tegen vooral als je niet echt goed getraind bent. Maar het ging er ons om dat we de finish zouden halen. dan waren de eerst punten voor de verenegingscompetitie weer binnen. En dat is dan ook gelukt. Ook het herenteam van onze vereneging was op de kwart gefinist. Zij werden 8e overall. Wij 37e van de 43 teams.

Zondag 28 maart ging ik voor de 3e keer meedoen met de Zandvoortcircuitrun. Ook dit jaar kon ik weer mee met Running Center Enschede. Samen met een bus vol andere lopers uit de regio vertrokken we naar Zandvoort. We waren daar mooi op tijd. Dus kon er nog even een groepsfoto worden gemaakt.

7

Om 13:00 uur was dan de start van de 12 km Circuit run. Eerst 4 kilometer over het Circuit van zandvoort. Dat ging bij mij erg vlot. Maar de omstandigheden waren toen nog niet zo zwaar! In het begin haalde ik heel veel langzamere lopers in. Tot op het starnd! Daar werd het een stuk zwaarder. Ontzettend harde wind. Bijna vergelijkbaar met de laatste Kustmarathon in Zeeland! En wat ook nog erg was. is dat ze een stinkende viskraam midden op het parcours hadden staan! De vette vislucht kwam je kilometers tegemoed. Ik werd er gewoon weer misselijk van! Bah!

Het laatste stuk op het strand heb ik heel rustig aangedaan. Op de boulevard kon ik weer wat versnellen. Maar ook daar stond een knappe wind. Pas op de laatste 3 kilometer kon ik weer wat tempo maken. Maar ik zat er op het einde wel helemaal doorheen! Het blijft wel een prachtige loop.

Resultaten:

4 km ; 19:33

8 km ; 43:13

12 km; 1:04:10

157e VREC van de 2128 VREC

1750e Recreanten overall van de 6208 Recreanten.

 

zv10-08157

15:11 Gepost door C.Slingerland in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

31-12-09

Een heel sportief en gezond 2010

happy%20new%20year%202010

10:05 Gepost door C.Slingerland in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-06-09

Alweer bijna 6 maand mama!

Naast het leven als sporter, student en werkneemster ben ik ook nog mama. Kirsten is nu al weer bijna 6 maand oud. Ze kan ook steeds meer. Iedere dag zie ik dat ze steeds meer dingen kan en aan het ondekken is. Ze rolt door de box, weet hoe ze haar tong uit kan steken, en wil ook al gaan zitten. Alleen dat wil zelfstandig nog niet lukken. Vandaag was er een studie genoot op visite. Haar dochter is nu 3 maand oud en ik zie nu ook hoe groot Kirsten al weer is! Naast haar neefje Mika lijkt ze nog zo klein, maar ze is inmiddels al weer behoorlijk gegroeid.

 

Aan het oefenen in de box

Kirsten is druk aan het rollen in de box.

Als ik moet werken, gaat Kirsten naar de flexibele kinderopvang. Daar heeft ze het ook erg naar haar zin. Als papa of ik haar op kom halen is ze dan ook altijd erg moe. Ze doet daar ook zoveel indrukken op. Ze zit in een groep met kindertjes van 0 tot 4 jaar. Er zitten meer grotere kindertjes dan baby's ze krijgt dan ook alle aandacht van de oudere kindertjes. Ook is ze al aan het verven geweest. Laatst had haar papa haar opgehaald en toen had hij gezien dat ze met verf was bezig geweest want het was er nog niet helemaal af. Ze had namelijk een vaderdag cadeau gemaakt met behulp van een van de leidsters. Ook voor moederdag had ze een cadeau gemaakt, een potje badzout beschilderd! Nou, ja beschilderd, ze hadden haar vingertjes in de verf gedoopt en een potje mee ingesmeerd. Dus haar eerste kunstwerk heb ik al met moederdag gekregen.

Ook hadden ze in haar boekje een mooie handafdruk gemaakt van Kirsten;

Handje Kirsten,bewerkt

 

 

 

 

 

 

 

Aankomende zondag ga ik weer eens een kwart triathlon doen in Hengelo. Vorig jaar was ik toen bijna 3 maand zwanger toen ik daaraan meedeed. Ik verwacht dan ook wel dat ik er wat sneller over zal doen dan toen. Deze week heb ik in ieder geval lekker kunnen trainen. Maandag heb ik gezwommen en 8 km hardgelopen. Dinsdag en donderdag ben ik weer eens bij de atletiekvereniging wezen trainen. En vandaag hoop ik, als het tenminste droog blijft, nog een uurtje te kunnen fietsen. Dan moet ik er voor aankomende zaterdag helemaal klaar voor zijn!

 

14:23 Gepost door C.Slingerland in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-05-09

Een Koninginnendag met een dramatische einde!

Gisteren zaten we naar de beelden van de Koninginnendag viering in Apeldoorn te kijken. het was daar prachtig weer en we zagen vrolijke beelden van de Koninklijke familie. Ook was er in Apeldoorn veel te doen. Totdat de familie op de bus stapte die ze naar het palijs het Loo zouden brengen. Daar stond ook weer van alles op het programma.

Totdat in eens die zwarte, kappotte auto in beeld flitste! Dat ging zo snel dat je het eerst niet kon beseffen wat er nu eigenlijk gebuerde! We dachten dan ook meteen aan een aanslag. De auto had het dan ook op de bus van de Koniklijke familie voorzien. Wij zagen dat life op TV, maar wat moeten die mensen meegemaakt hebben die er met de neus bovenop stonden! Die zijn zich hartstikke doodgeschrokken! Het feest was dan ook meteen afgelopen. De bus reed weg van het incident en opeens zag je alleen nog maar hulpverleners en slachtoffers in beeld.

Gelijk ga je je afvragen wie doet nu zoiets! Het zag er dan ook niet uit als een ongeluk maar meteen denk ja aan opzet. Dit werd dan ook meteen het gesprek van de dag. In Nederland werd opeens meegeleeft met Apeldoorn. In mijn straat zaggen we dat de vlaggen opeens halfstok hingen.

_Dader_van_aanslag_1114427h

 

 

 

 

 

 

De auto die de feestfreugde moest verstoren.

Vanmorgen ging ik meteen op tv kijken of er nog meer nieuws was over deze dramatische dag. Ik hoorde op het nieuws dat de dader uiteindelijk ook is overleden. Ze kunnen nu niet meer precies achterhalen waarom hij dit heeft gedaan. Het bleek een man van 38 jaar te zijn die zijn baan was kwijtgeraakt, zijn huur daardoor niet meer kon betalen. Maar als dit dan de reden moet zijn om tot zo'n daad te komen? Dat vind ik toch heel erg triest. Zeker nu hij ook andere mensen slachtoffer heeft gemaakt van zijn daad. Dat hij zichzlf dood wilt rijden is zijn zaak, maar dat hij andere mensen erbij betrekt vind ik heel erg! Deze dag zal iedereen nog blijven herinneren. Wat een mooie Koninginnendag had moeten worden eindigd in een tragedie. Ik leef met alle slachtoffers mee en ik vind het ook heel erg voor de Koniklijke familie dat zij dit hebben mee moeten maken. Het was toch ook hun feest.

monument

 

 

 

 

 

 

 

De "Naald" na het incident van gisteren.

12:44 Gepost door C.Slingerland in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-04-09

12 jaar geleden...

16:21 Gepost door C.Slingerland in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-01-09

Stem op Kirsten!

Kirsten heb ik opgegeven voor de leukste baby van Nederland.
Er kan op haar worden gestemt, dus als jullie haar ook erg leuk en lief vinden,
Stem op ; http://www.ikbendeleukste.nl/

Rechts op de pagina zie je staan; zoek en stem.
Daar vul je de naam en woonplaats in; Kirsten , Haaksbergen
En zo kun je je stem op haar uitbrengen.

Ik hoop dat jullie allemaal op haar gaan stemmen!

Groetjes Carina en Kirsten.

no name

15:08 Gepost door C.Slingerland in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-11-08

Barak Obama, de nieuwe president van de USA!

capt.ilca10101151825.obama_king_holiday_ilca101.jp De verkiezingen zijn voorbij in Amerika! Obama is straks de nieuwe president van de USA! Daarmee schrijft hij ook meteen geschiedenis omdat hij de eerste gekleurde president van Amerika is.

 

Zelf heb ik het nieuws gevolgt en heeft hij veel mensen achter zich. Vele mensen over de hele wereld zijn blij! Natuurlijk zijn er ook mensen die liever Mc Cain president zagen worden. Maar het is toch Obama geworden. Iedereen hoopt ook dat hij veel zal kunnen gaan veranderen in Amerika. Zelf ben ik er ook diverse malen geweest en daar kun je dus duidelijk de grens tussen arm en rijk zien. Ook dat de bruggen daar in slechte staat verkeren. Hopenlijk gaat deze nieuwe president ervoor zorgen dat er veel meer in het eigen land wordt aangepakt en ook de de cridietcrisis weer een keer ophoud! Maar goed, het is altijd afwachten met een nieuwe leider. Hopenlijk kan hij wel waar gaan maken wat hij zegt en dat de toekomst voor Amerika er ook beter uit gaan zien en dat het invloed zal hebben op de rest van de wereld. Daar geloof ik ook wel in.

 

13:27 Gepost door C.Slingerland in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |